top of page
Bli kjent med oss!

Hvem er dere? 

Vårt navn er Mathias og Stine, og vi er paret som eier Miljøsofa. Vi har en liten datter på under ett år, og bor i Bærum. Vi har begge stor kjærlighet for gjenbruk og er stolte over hva vi har fått til sammen med den lille bedriften vår. Mathias har tidligere spilt fotball og reist rundt om i verden, mens Stine har jobbet som kjøkkendesigner. 

Hvordan startet ideen om Miljøsofa?

 Vi trengte en sofa, som vi tenkte å kjøpe brukt. Alt så greit ut da vi dro og hentet den, men da vi kom tilbake til leiligheten var den ikke like fin som vi trodde den var. Først blir man jo skuffet, men så begynte Mathias å gjøre litt research: Hvordan kan jeg gjøre denne sofaen litt bedre.

– Jeg oppdaget at mange anbefalte en tekstilrens-maskin. Så jeg leide en slik, og prøvde meg litt fram. Etter hvert ble jo sofaen som ny! Det var sånn selve idéen kom.

Mathias jobbet alene med dette i ett år før Stine kom inn i firmaet. Les intervjuet med Mathias alene her for å vite mer: https://e24.no/naeringsliv/i/PoO3eX/sofa-flipperen

Hvorfor tar dere ikke inn alle henvendelser på sofaer når det er miljø dere står for?

Når vi skal velge en sofa er det ekstremt viktig for oss å tenke på hvor lenge denne sofaen vil vare. Hvis en sofa har blitt brukt i mange år så vil det også tilsi at den ikke har så lang levetid igjen. Det kan også være sofaer som er relativt nye, men vi kjenner til leverandøren og produksjonen av sofaen og vet at denne ikke er bærekraftig. Vi vil aldri selge en sofa som igjen må kastes kort tid etterpå. Det er i mot alt vi står for. 

I tillegg kan det være skader vi ikke kan fikse eller stoff vi ikke har nok kunnskap til å kunne reparere. Noen tilfeller kan også selvfølgelig være at vi vet at vi rett og slett ikke får solgt sofaen ettersom vi har hatt en del bomkjøp og vet hva markedet vårt ønsker. Vi velger våre sofaer med omhu og vil kun selge det beste til våre kunder som vil vare i flere år framover.

Er alle sofaene i perfekt stand?

Nei. Alle sofaene våres er bruktvarer og sofaen selges som den er. Vi beskriver tilstanden til alle sofaene våres og de er som beskrevet. Vi selger sofaer i god stand, men man må skille mellom helt ny stand og brukt. 

Har du flere spørsmål? Kontakt oss! 

bottom of page